2013-09-08
  • Kiekis: 1
  • Porcijos: 8
  • Paruošimas: 20m
  • Gaminimas: 45m
  • Viso: 1:5 h

Citrininis obuolių pyragas

Ingredientai

  • 400 g. sviesto
  • 200 g. cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g. miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 citrina
  • 5 - 6 obuoliai

 

Paruošimas

1) Kiaušinius suplakame su cukrumi. Sviestą ištirpiname dubenėlyje ant silpnos ugnies (neužvirinti). Į kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišome ištirpintą sviestą.
2) Citriną nuplauname ir bulvine tarka nutrakuojame žievę. Citrinos žievę suberiame į tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po šaukštą nuolat maišydami įmaišome į tešlą.
3) Paruošiame skardą. Supilame tešlą ir išlyginame paviršių. Obuolius nuplauname, nulupame. išimame sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles dedame ant tešlos viršaus, eilėmis.
4) Paviršių galima pabarstyti cinamonu arba cukrumi. Kepame 200 C temperatūroje, apie 45 - 60 minučių.
Įvertinimų vidurkis

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

3 žmonių (-es) įvertino receptą

8,462 peržiūrų

Related Recipes:
  • Trapus obuolių ir klevų pyragas

    Trapus obuolių ir klevų pyragas

  • Obuolių blynas

    Obuolių blynas

  • Paprastas švediškas obuolių pyragas

    Paprastas švediškas obuolių pyragas

  • IMG_20140904_193135

    Šokoladinis obuolių ir bananų pyragas

  • trapus obuolių pyragas

    Trapus obuolių pyragas


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas