2014-03-17
  • Kiekis: 1
  • Porcijos: 36
  • Paruošimas: 20m
  • Gaminimas: 10m
  • Viso: 30m

Glazūruoti obuolių sausainiai

Ingredientai

  • 1/2 puodelio minkšto sviesto ar margarino
  • 1 1/3 puodelio rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 puodeliai miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltų muskatų
  • 1 puodelis smulkintų graikinių riešutų (nebūtina)
  • 1 puodelis smulkintų, nuluptų obuolių (be šerdies)
  • 1 puodelis razinų
  • 1/4 puodelio pieno
  • 1 1/2 puodelio cukraus pudros
  • 1 šaukštas sviesto (glazūrai)
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 1/2 šauktai grietinėlės

Paruošimas

1) Išsukite minkštą sviestą ar margariną su ruduoju cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmuškite kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite.
2) Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą.
3) Įmaišykite pusę sausos masės į kreminę masę. Įmaišykite riešutus, obuolį ir razinas, o tuomet įmaišykite likusią sausos masės dalį ir pieną. Gerai sumaišykite.
4) Dėkite po šaukštą tešlos ant riebalais išteptos skardos (arba išklotos kepimo popieriumi). Kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Išimkite sausainius ir kol šilti ištepkite glazūra.
5) Kaip paruošti glazūrą: sumaišykite cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir pakankamai grietinėlės, kad glazūra būtų tinkamo tirštumo, kad būtų galima paskirstyti ant sausainių. Plakite glazūrą, kol pasidarys vientisa. Užtepkite ant dar šiltų sausainių.
Įvertinimų vidurkis

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 žmonių (-es) įvertino receptą

2,726 peržiūrų

Related Recipes:
  • © allrecipes.com

    Sausainiai su obuoliais ir razinomis


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas