2013-12-04
© allrecipes.com
  • Kiekis: 60
  • Porcijos: 10
  • Paruošimas: 30m
  • Gaminimas: 12m
  • Viso: 42m
© allrecipes.com

Sausainiai su obuoliais ir razinomis

Ingredientai

  • 2 puodeliai miltų
  • Arbatinis šaukštelis sodos
  • Arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • Arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio muskato
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio ištirpdyto sviesto
  • 1 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • Puodelis smulkintų graikiškų riešutų
  • Puodelis razinų
  • 2/3 puodelio konditerinio cukraus
  • Šaukštas pieno
  • Puodelis smulkintų, išvalytų ir nuluptų obuolių

 

Paruošimas

1) Įkaitinkite orkaitę iki 175 C laipsnių ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
2) Suberkite miltus, sodą, cinamoną, gvazdikėlius, muskato riešutus ir druską į dubenį ir kruopščiai išmaišykite. Kitame dubenyje plakite sviestą tol kol jis taps šviesus ir purus. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir gautą masę išplakite. Į gautą masę supilkite anksčiau pasidarytą miltų mišinį ir viską gerai išplakite. Supilkite razinas, graikiškus riešutus, obuolius ir viską gerai išmaišykite.
3) Kas 3 cm. arbatiniu šaukšteliu formuokite sausainius kepimo skardoje. Kepkite 12-14 minučių. Baigus kepti juos vėsinkite tol kol jie taps traškūs.
4) Mažame dubenyje išmaišykite konditerinį cukrų su pienu. Gauta glazūra ištepkite sausainius. Skanaus.
Įvertinimų vidurkis

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

3 žmonių (-es) įvertino receptą

2,365 peržiūrų

Related Recipes:
  • Trapus obuolių ir klevų pyragas

    Trapus obuolių ir klevų pyragas

  • Obuolių blynas

    Obuolių blynas

  • Paprastas švediškas obuolių pyragas

    Paprastas švediškas obuolių pyragas

  • IMG_20140904_193135

    Šokoladinis obuolių ir bananų pyragas

  • trapus obuolių pyragas

    Trapus obuolių pyragas


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas