2014-09-03
  • Kiekis: 1
  • Paruošimas: 30m
  • Gaminimas: 60m
  • Viso: 1:30 h

Trapus obuolių pyragas

Labai skanus, trapus obuolių pyragas, tiesiog tirpstantis burnoje. Tikrai patiks visiems smaližiams, nes pyragas gan saldus. Jei nemėgstate labai saldžių pyragų, galite dėti šiek tiek mažiau cukraus, viskas priklauso nuo jūsų skonio. Prie pyrago galima patiekti ledų arba nesaldžios plaktos grietinėles (jei naudosite recepte nurodytą cukraus kiekį). Taip pat labai tinka prie kavos ar arbatos.

Patarimas: naudokite vidutinio dydžio skardą. Skoniui paįvairinti galite įdėti muskato ar gvazdikėlių.

Nors pyragas labai skanus, nepatariu jo daug prisivalgyti, jei saugote figūrą, kadangi pyragas labai kaloringas ir saldus, geriausia pasidalinti pyragu su draugais  ;-)

Ingredientai

  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1 1/2 šaukštų cukraus
  • 1/2 puodelio sviesto
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių tryniai (išsukti)
  • 4 šaukštai vandens
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 3/4 puodelio cukraus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 šaukštai sviesto
  • 8 obuoliai (nulupti ir supjaustyti)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 puodelis miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 2/3 puodelio rudojo cukraus
  • 2/3 puodelio sviesto

Paruošimas

1) Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių celsijaus. Dideliame dubenyje sumaišykite 1 1/2 puodelio miltų, 1 1/2 šaukšto cukraus, druską ir kepimo miltelius. Įmaišykite 1/2 puodelio sviesto (kambario temperatūros), kol mišinys pasidarys trapus. Įmaišykite kiaušinių trynius ir 4 šaukštus vandens, gerai sumaišykite ir suformuokite kamuoliuką. Patepkite kepimo skardą sviestu ir padėkite tą kamuoliuką. Tolygiai paskirstykite tešlą po skardos dugną ir kraštus.
2) Dideliame dubenyje sumaišykite obuolius, citrinų sultis, 2 šaukštus miltų, 1 3/4 puodelio cukraus ir 1/2 šaukštelio malto cinamono.Supilkite įdarą ant pagrindo ir ant viršaus uždėkite 2 šaukštus sviesto.
3) Vidutiniame dubenyje sumaišykite 1 puodelį miltų, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, 2/3 puodelio rudojo cukraus ir 2/3 puodelio sviesto. Maišykite kol tešla pasidarys trapi, tuomet trupindami paskirstykite ant pyrago viršaus.
4) Kepkite įkaitintoje orkaitėje, apie valandą, kol viršus pasidarys gelsvai rusvas.
Įvertinimų vidurkis

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

2 žmonių (-es) įvertino receptą

10,886 peržiūrų

Related Recipes:
  • Trapus obuolių ir klevų pyragas

    Trapus obuolių ir klevų pyragas

  • Obuolių blynas

    Obuolių blynas

  • Paprastas švediškas obuolių pyragas

    Paprastas švediškas obuolių pyragas

  • IMG_20140904_193135

    Šokoladinis obuolių ir bananų pyragas

  • Perlenkti obuolių pyragėliai

    Perlenkti obuolių pyragėliai


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas