2014-05-15
  • Kiekis: 1
  • Porcijos: 8
  • Paruošimas: 15m
  • Gaminimas: 50m
  • Viso: 1:5 h

Trupininis obuolių pyragas

Pyrago plutos receptą galite rasti čia.

Taip pat galite naudoti jau paruoštą obuolių pyrago užpildą, kurį galite rasti čia.

Ingredientai

  • 1 pyrago pluta
  • 6 puodeliai plonai pjaustytų obuolių
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 3/4 puodelio baltojo cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 1/8 arbatinio šaukštelio malto muskato
  • 1/2 puodelio razinų
  • 1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų
  • 1/2 puodelio miltų
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 3 šaukštai sviesto

Paruošimas

1) Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus.
2) Sudėkite supjaustytus obuolius į didelį dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis. Mažesniame dubenyje sumaišykite baltąjį cukrų, 2 šaukštus miltų, cinamoną ir muskatą, apibarstykite šiuo mišiniu obuolius. Gerai išmaišykite, kol obuoliai gerai aplips miltų mišiniu. Galite pridėti razinų ir smulkintų žemės riešutų. Sudėkite obuolius į pyrago plutą.
3) Mažame dubenyje sumaišykite 1/2 puodelio miltų ir rudąjį cukrų. Įmaišykite sviesto ar margarino, kol mišinys pasidarys trapus. Apibarstykite šiuo mišiniu obuolius. Uždenkite pyrago viršų aliuminio folija.
4) Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 25-30 minučių, kol viršus lengvai paruduos. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti.
Įvertinimų vidurkis

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 žmonių (-es) įvertino receptą

5,936 peržiūrų

Related Recipes:
  • Trapus obuolių ir klevų pyragas

    Trapus obuolių ir klevų pyragas

  • Obuolių blynas

    Obuolių blynas

  • Paprastas švediškas obuolių pyragas

    Paprastas švediškas obuolių pyragas

  • IMG_20140904_193135

    Šokoladinis obuolių ir bananų pyragas

  • trapus obuolių pyragas

    Trapus obuolių pyragas


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas