2014-05-04
  • Kiekis: 1
  • Porcijos: 12
  • Paruošimas: 60m
  • Gaminimas: 12:0 h
  • Viso: 13:0 h

Žaliavalgiškas obuolių pyragas

RAW

Ingredientai

  • (Pagrindui): 10 datulių
  • 50 g. žemės riešutų
  • 50 g. graikinių riešutų
  • 1 arbt. šaukštelis cinamono
  • Keli lašai vanilės
  • (Obuolinis varškės sluoksnis): 250 g. mirkytų anakardžių
  • 1/3 puodelio skysto kokoso aliejaus
  • ½ puodelio vandens
  • 2 valg. šaukštas palmių cukraus (arba medaus)
  • Pusės citrinos sulčių
  • 3 obuoliai
  • Truputis cinamono
  • Keli lašai vanilės

Paruošimas

1) Maisto smulkintuve smulkiai sumalkite žemės ir graikinius riešutus, kol viskas atrodys panašu į miltus. Šiek tiek šitų miltų atidėkite pyrago papuošimui. Sudėkite datules, cinamoną ir vanilę ir viską malkite, kol masė taps lipni (jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens). Šia mase išklokite tortinės formos dugną ir šonus, įdėkite į šaldytuvą.
2) Papuošimui supjaustykite obuolius plonais griežinėliais (as naudojau specialią pjaustyklę). Ištirpinkite medų citrinos sultyse ir užpilkite ant obuolių. Palikite viską iki pyrago patiekimo.
3) Obuoliniam varškės sluoksniui visas dalis gerai suplakite maisto smulkintuve iki vientisos tirštos masės. Užpilkite masę ant pagrindo. Dėkite tortą į šaldiklį nakčiai ar kol sutvirtės. Prieš valgant leiskite atitirpti ir šiek tiek suminkštėti, papuoškite pjaustytais ir meduje bei citrinos sultyse mirkytais obuolių griežinėliais ir pabarstykite pagrindo „miltais“.
Įvertinimų vidurkis

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 žmonių (-es) įvertino receptą

5,361 peržiūrų

Related Recipes:
  • Trapus obuolių ir klevų pyragas

    Trapus obuolių ir klevų pyragas

  • Obuolių blynas

    Obuolių blynas

  • Paprastas švediškas obuolių pyragas

    Paprastas švediškas obuolių pyragas

  • IMG_20140904_193135

    Šokoladinis obuolių ir bananų pyragas

  • trapus obuolių pyragas

    Trapus obuolių pyragas


Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas